Petikan Akhbar@JTM

Feed not found.

Akhbar : Sinar Online  |  Tarikh : 25 Jun 2018

PUTRAJAYA - Jawatankuasa Pemerkasaan program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) berhasrat menjadikan pelajar lepasan progran itu setaraf graduan institusi pengajian tinggi.

Pengerusi Jawatankuasa Pemerkasaan TVET, Nurul Izzah Anwar berkata, pihaknya telah mengadakan pertemuan dan perbincangan dengan badan-badan bukan kerajaan (NGO) sebagai langkah awal dalam usaha memperkasakan TVET.


"Kita telah dapatkan penjelasan daripada NGO-NGO dan mengenalpasti peluang yang ada bagi mendepani pelbagai isu yang timbul berkaitan TVET,"katanya selepas mengadakan pertemuan dengan 28 wakil NGO di bawah Gabungan Bertindak Malaysia di Kementerian Sumber Manusia di sini hari ini.

Nurul Izzah berkata, berdasarkan pertemuan itu, jawatankuasa terbabit mendapat gambaran menyeluruh mengenai situasi semasa TVET menerusi laporan terperinci oleh pihak terlibat.

"Dalam tempoh dua bulan, pertemuan dan perbincangan akan diteruskan bersama semua pihak terlibat sebelum merangka langkah yang akan dibuat dalam mencapai matlamat kewujudan jawatankuasa memperkasakan TVET,"katanya.

Sumber: Sinar Online